Rotary? Iets voor jou?

Welkom op onze website en fijn dat je belangstelling hebt voor Rotary. Op de website kun je al één en ander over de activiteiten en over ons lezen.

Als je het idee hebt dat Rotary bij je past en jij bij Rotary, dan nodigen wij je uit je belangstelling te tonen.

Hoewel Rotary diverse regels kent voor het uitnodigen van kandidaat-leden en het toetreden tot een club, is het zeker mogelijk je belangstelling zelf kenbaar te maken om lid te willen worden van Rotary. Zowel vrouwen als mannen die werkzaam zijn en maatschappelijk betrokken zijn, zijn welkom.

Rotary is zeer toegankelijk en transparant. De namen van het bestuur vind je op deze site. Contacteer hen en spreek met hen over jouw interesse. Beter is nog een vergadering van de club bij te wonen : je ziet dan meteen of Rotary iets voor jou is. De agenda en de vergaderplaats vind je op deze site. Het volstaat om tijdig je komst melden. Neem hiervoor contact op met de voorzitter of secretaris.

Rotary vraagt engagement, maar daar krijg je heel veel voor terug ! Je maakt er vrienden voor het leven en je komt in contact met vele interessante mensen en culturen.Laat in elk geval weten of het jou iets zegt.

Wanneer je geïnteresseerd bent in lidmaatschap van Rotary, nodigen wij je uit om een email te sturen aan info@rotaryclub-aarschot.be of vul ons contactformulier in.

Rotary lid worden, doe je echter niet zomaar. Je kunt er ook geen lid van worden op eenvoudige aanvraag. Daar zijn redenen voor : Rotary International wenst een zo groot mogelijke professionele diversiteit (de classificatieregel) en wil leden die leidinggevend zijn in hun beroep of op weg zijn om dat te worden en zowel op professioneel als moreel vlak een voorbeeld zijn. Dit is nodig om vereiste dynamiek te ontwikkelen in de maatschappelijke dienstverlening.

Om lid te worden moet je worden voorgedragen door twee leden van de club. Na een interne procedure – advies van de commissie membership en toetsing door het clubbestuur – wordt er door algemene vergadering van de club gestemd.

Je ontvangt uiteraard altijd bericht van ons, ook als wij het idee hebben dat het lidmaatschap van een club minder passend is. Het zal duidelijk zijn dat met de toegezonden informatie vertrouwelijk wordt omgegaan.

Kortom:

– Fijn dat je belangstelling hebt voor het lidmaatschap van Rotary!

– Bent je werkzaam in een bepalende of specialistische functie?

– Heb je tijd en zin om je in te zetten voor maatschappelijke projecten?

– Ben je op zoek naar inhoudelijke, verdiepende gesprekken?

– Vul dan het formulier in en wij nemen contact met je op!