Uitsmijter van Fons

Bestuurswissel Juni 2023

Bij de dokter komt de volgende patiënt binnen. Steunend op een wandelstok, hijgend van inspanningen en wat voorover gebogen. ‘Wel wel Lucien, hoe gaat het?’ vraagt de dokter. ‘Ik heb horen vertellen dat u op uw gezegende leeftijd onlangs getrouwd bent met een jong meisje. Proficiat. Vertel eens, wat hoe oud bent u precies?’ De man zet zich met een diepe zucht op een stoel neer. ‘Ik ben 92 jaar, dokter.

Fons Bruynseels

En mijn vrouwtje was na een maand al zwanger.’ De dokter kijkt de man zeer ongelovig en verbaasd aan.

Dokter, Ik ben naar hier gekomen om u iets te vragen. Op mijn leeftijd, zou dat echt nog kunnen, dat ik de vader ben? Awel, ga je een verhaaltje vertellen, zegt de dokter. Ik ging eens in de Ardennen jagen.

Ik zag plots een groot everzwijn. ik legde aan en wanneer ik wilde schieten,haperde mijn geweer., maar toch viel het varken morsdood. Lucien bekeek de dokter en na even nagedacht te hebben: maar dan heeft iemand anders geschoten. Dat is wat ik u eigenlijk wilde zeggen zei de dokter.